bezienswaardigheden

Orange, gelegen aan de splitsing van de A7 naar de Azurenkust en de A9 naar Spanje, maakt de stad een toegangspoort naar Zuid Frankrijk en Zuid-Europa : Avignon, stad van de pauzen ligt op amper 30 minuten, St. Tropez en de Azurenkust op 2u30 en een dagje op het strand van Le Grau du Roi slechts 1:30H.

 

Voor de liefhebbers van muziek, dans, theater en culturele festivals: de Choregies van Orange binnen het Romeins theater van Orange, het festival van Avignon, Liszt in de Provence in het château St. Estève in Uchaux, het jazz festival van Orange of nog Jazz in de wijngaarden in de verschillende dorpen rond Orange.

 

Een bezoek aan de markten in de Provence, zoals Vaison la Romaine, l’Isle sur la Sorgue of nog Uzès, en de talloze wijndomeinen van Châteauneuf-du Pape, Gigondas, Vacqueras of nog Beaumes de Venise …

 

De dorpen van de Luberon (Roussillon, Gordes, Lourmarin, …), en les Baux de Provence en St. Rémy de Provence, of ontdek de Gorges de l’Ardèche per kayak.

 

Een must voor de liefhebbers van de fiets is een tocht rond de Dentelles de Montmirail en de beklimming van de Mont Ventoux.

 

Voor de golfers: de golf ‘Le Moulin’ van Orange bevindt zich op amper 2km van Mas Li Doumenge  en ook rond Avignon liggen er verschillende en uitdagende parcours.

 

De Provence kan eveneens bewonderd worden met een luchtballon (France Montgolfières) of per helikopter (Heli club du Ventoux).

 

We zijn hier om u te begeleiden in uw keuze van de talloze bezienswaardigheden en activiteiten.